Slim ontwerpen en produceren op Maritime Innovation Platform

Op 9 juni gaat Marstrat partner Harry Doze in gesprek met Arnold de Bruijn (Netherlands Maritime Technology) en Maarten Mackaaij (ERIKS Nederland) over slim ontwerpen en produceren. Dit doen zij onder leiding van Lerry Overgaauw (Smart Delta Drechtsteden) tijdens een aparte deelsessie tijdens het Maritime Innovation Platform in Dordrecht.

Niet alleen de bouw en het onderhoud van schepen onder controle houden maar ook sneller, efficiënter en duurzamer. Dit kan door het ontwerp- en productieproces te digitaliseren en te robotiseren. Hoe begin je ermee? En wat is de ervaring van scheepsbouwers met maritieme automatisering? Deze vragen komen allemaal aan bod.

Met het Maritime Innovation Platform zetten Netherlands Maritime Technology en Weekblad Schuttevaer in op het verhogen van de zichtbaarheid en het verstevigen van de marktpositie van de Nederlandse maritieme sector.

Daarnaast verbindt het platform de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, vervoerders, bevrachters, havens, terminals, etc. Honderden professionals ontmoeten elkaar en hebben uitgebreid de gelegenheid om innovaties en producten te presenteren.