Roadmap Superyacht Delta - Marstrat - Hein Velema

Roadmap Superyacht Delta van start

Op donderdag 30 maart presenteerde Marstrat partner Hein Velema de door Marstrat ontwikkelde Roadmap Superyacht Delta aan de betrokken Zuid-Hollandse superjachtbouwers en publieke partners.

De roadmap biedt handvatten voor het versterken van de regionale maritieme cluster via een op de superjachtsector toegespitst programma.

Tijdens de bijeenkomst bij Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel werden de betrokken partijen het eens over de volgende actielijnen: procesinnovatie, verduurzaming en human capital.

Duurzame toekomst

De projecten uit de roadmap bestaan uit drie lijnen: slimme cascobouw, duurzame refits en digitale standaarden. Doordat de marktpartijen zich hiervoor in willen zetten worden doelgerichte stappen gezet naar het realiseren van een duurzame toekomst.

De superjachtsector is het paradepaard van de regio. De sector bloeit en loopt voorop met innovatie en duurzaamheid. Daarmee fungeert de sector als aanjager van gehele maritieme sector.


De roadmap is ontwikkeld in opdracht van Deal Drechtsteden, Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de brancheorganisaties NMT en Holland Yachting Group.

Lees meer op de website van Deal Drecht Cities.